U bestelt hier direct bij Theo Broeren zelf
Gegarandeerd topkwaliteit canvas en frames
Gratis verzekerde verzending bij elk Giclée
Originele werken worden bezorgt en opgehangen door Theo Broeren zelf
U ontvangt altijd een echtheidscertificaat bij uw aankoop
Geen meerprijs voor kunst in opdracht

Biografie

Biografie

Theo Broeren - Dé kunstenaar van de bekende dikke dames schilderijen

Kunstenaar Theo Broeren is geboren in het dorp Ravenstein op 29 september 1945. Theo Broeren komt uit een groot en creatief gezin met 9 kinderen en vooral zijn vader was een echte alleskunner. Als kleine jongen was Theo al een plaatselijke bekendheid. Zo tekende en schilderde hij samen met zijn broer Jan reclamemateriaal voor de plaatselijke winkeliers en ontvingen zij een reep chocola als betaling.

Theo Broeren ging naar de ambachtsschool om te leren voor metselaar. Volgens zij nouders was dat een beroep waar je iets aan had. Theo kon al snel geld binnen brengen en helpen om het gezin te onderhouden. Op school had de tekenleraar al snel door dat Theo het verkeerde beroep had gekozen. Theo moest volgens deze leraar verder gaan met tekenen en naar de kunstacademie. Theo Broeren tekende in deze tijd vaak voor familie en bekenden op muren van de kinderkamers bekende kinderfiguren, zoals Floddertje en Jip en Janneke.

Na het werken in de bouw pakte Theo het schilderen met veel plezier weer op. En met succes! Hij schilderde dikke dames en heren in de stijl van de Colombiaanse kunstenaar Botero en Floddertje. In 1989 begon Theo samen met zijn vrouw de bekende exclusieve kinderkledingzaak Olleke Bolleke in Oss. Wegens gezondheidsredenen werd de zaak in 2003 verkocht. Hierna volgde Theo Broeren zijn echte passie weer: Schilderen. Inmiddels zijn de dikke dames schilderijen van Theo Broeren een begrip in de hedendaagse kunstscene. De eigenzinnige schilderijen van dikke dames van Theo Broeren hangen wereldwijd in vele huiskamers, kantoren, instellingen en restaurants. Schilderijen van Theo Broeren komen vaak op tv bij de bekende tv-programma’s. Zijn werk hangt ook in bekende restaurants, zoals de Librije in Zwolle en De Lindenhof in Giethoorn. Bij de Lindenhof hangt zelfs een doek van 2,5 x 6,5 meter.

Theo Broeren is een kunstenaar die vol passie, vrolijke, kleurrijke creaties maakt. De dikke dames schilderijen zijn uniek en geven elke woonruimte of kantoor een vrolijke sfeer. De werken van Theo Broeren zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse kunstscene. Hij is inmiddels één van de bekendste kunstenaars ter wereld. Dat is niet zo verwonderlijk, want met zijn schilderijen van dikke vrouwen heeft hij een eigen, unieke, stijl weten te ontwikkelen.

Ondanks het feit dat hij zich tot de bekendste kunstenaars mag rekenen, wil Theo Broeren zijn schilderijen toegankelijk houden voor iedereen. Zo zijn er originele schilderijen in diverse prijsklassen, maar ook giclées. De giclées worden in beperkte oplagen gereproduceerd en met de hand afgelakt. Deze reproducties van Theo Broeren zijn bijna niet van het origineel te onderscheiden en zeer betaalbaar. Ook is er de mogelijkheid om een kunstwerk van Theo Broeren in de tuin te hangen. Alle giclée's zijn namelijk ook te bestellen als tuinschilderij.

Persoonlijke informatie
Copyright © 2018 Theo Broeren. Dé originele dikke dames schilderijen.